A fost dat start exercițiului multinaţional „Scutul Păcii - 2024”. La antrenamente participă circa 600 de militari moldoveni, dar și cei din armata română, americană și alte țări partenere.

Publicat:24.06.2024, 17:24

Potrivit Ministerului Apărării, în aceste zile de antrenamnet, militarii sunt verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaţionale de menținere a păcii, cum ar fi: patrulare, convoiul şi escorta, percheziţia tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securităţii obiectivelor strategice, evacuarea medicală, precum şi acordarea primului ajutor medical.

Generalul de brigadă Sergiu Cirimpei, locţiitor șef Marele Stat Major al Armatei Naţionale, prezent la evenimnetul de deschidere, a menționat că „Scutul Păcii” nu este doar un exerciţiu de instruire a efectivului Armatei Naţionale, ci şi un test de verificare a nivelului de pregătire a subunităţilor noastre în conformitate cu standardele internaționale.

Antrenamentele din cadrul exercițiului “Scutul Păcii - 2024” vor dura până pe 28 iunie, curent.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.