Deputatul Iurie Renita anunta ca Procuratura a deschis un dosar penal privind imaginile in care Vlad Plahotniuc ii intinde o sacosa neagra presedintelui Igor Dodon. Deputatul mai spune ca a avut o prima intalnire in calitate de martor cu procurorul de caz.

Publicat:16.06.2020, 15:46

"Urmare citatiei pe care am primit-o de la Procuratura Anticoruptie am avut o prima discutie, in calitate de martor, cu procurorul de caz dl Victor Cazacu (rog sa vedeti citatia in anexa). E vorba de faimosul dosar al “kuliokului”. In baza secventelor video, pe care le-am prezentat Procuraturii Generale, a fost deschis un dosar penal cu nr. 20209249042", a scris Iurie Renita pe pagina sa de facebook.

Acesta a reiterat solicitarile ce se contin in interpelarea sa din 21 mai 2020:

1. verificarea autenticitatii secventelor video (2 secvente cu un continut absolut identic) in calitate de noi probe de coruptie cu implicarea inaltilor demnitari de stat, fiind vorba de Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc si Serghei Iaralov;

2. coroborarea inregistrarii video prezentate de catre mine cu celelalte aparute anterior in spatiul public ;

3. existenta unor probe noi pentru revizuirea hotararii de casare a cazului de presupuse fapte de coruptie, adoptata de Procuratura Anticoruptie in luna martie si anuntata public pe 6 martie 2020.

"N-as vrea sa-i deceptionez pe deputatii socialisti cu cunostinte juridice enciclopedice, dar eu respect legile Republicii Moldova si voi merge de fiecare data cand voi fi citat la orice gen de Procuratura. Le sugerez acestor "enciclopedisti juridici" sa nu-si mai faca griji in privinta mea, ci, mai degraba, sa fie preocupati de actiunile lor "perfect legale" cu referire la faimoasa operatiune de spalare a banilor prin filiera Bahamas. Fara suparare, dragi tovarasi socialisti, dar in curand vom reveni la cest caz. Intre timp n-ar fi rau ca Procuratura Anticoruptie sa accelereze turatiile examinarii nu mai putin faimosului caz cu "kuliokul" lui Dodon", a mai mentionat Renita.

La 18 mai curent, a fost facuta publica o noua secventa video de la o intalnire dintre Vlad Plahotniuc si presedintele Igor Dodon de catre deputatul Iurie Renita. In imagini se vede cum Plahotniuc ii da o punga neagra lui Dodon, iar Renita spune ca in ea ar fi fost bani. In replica, presedintele spune ca nu stie ce era in punga si ca totul este o inscenare.

Anterior, imagini de la intalnirea lui Dodon cu Plahotniuc si Iaralov au mai fost publicate. Intr-un filmulet Dodon spunea ca s-ar putea intelege cu Rusia sa inchida dosarele pe numele lui Plahotniuc, iar in altul presedintele vorbeste despre cati bani are nevoie pentru intretinerea partidului. Atunci a fost initiata urmarirea penala, insa la inceputul lunii martie Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va mai continua dosarul pe marginea finantarii PSRM, precizand nu exista elementele care ar putea constitui o infractiune.

Presedintele Igor Dodon a comentat ca acel filmulet ar fi trucat, pentru ca mai apoi sa spuna ca de fapt el stia ca este inregistrat. Vlad Plahotniuc nu a avut nicio declaratie la subiect.

Citeste si : Reactia lui Igor Dodon la filmuletul nou, aparut in mediul online: “Acelea sunt imagini din aceeasi partida de sah de dinaintea debarcarii regimului oligarhic" - VIDEO

Citeste si : Lidera PAS spune ca procuratura nu se va ocupa serios de investigarea filmuletului in care Vlad Plahotniuc ii intinde o sacosa neagra lui Igor Dodon cu bani: "Ar iesi un scandal monstru in orice tara normala"

Citeste si : Procuratura va investiga filmuletul in care Vlad Plahotniuc ii propune o punga neagra cu bani lui Igor Dodon: a fost deschis un proces penal - VIDEO

Citeste si : Igor Dodon spune ca nu stie ce era in sacosa neagra primita de la Plahotniuc si ca totul este o inscenare. Presedintele considera ca este vorba despre o razbunare si ca nu intamplator imaginile au aparut acum - VIDEO

Citeste si : Ultima ora. Imagini noi in care apare Igor Dodon si Vlad Plahotniuc. Seful statului: "Eu tot timpul ii scriu notele lui Putin" - VIDEO