A fost o zi plina cu activitati interactive pentru 80 de copii cu dizabilitati din capitala. Micutii au invatat sa danseze, sa cante ori sa confectioneze obiecte din lut. Profesori le-au fost studentii de la Academia de Arte. Evenimentul a fost organizat in contextul zilei Internationale a Copiilor cu Dizabilitati.

Publicat:03.12.2019, 20:31

Intr-un decor rupt parca din poveste, cu fulgi, brazi si oameni de zapada, copiii cu dizabilitati au fost in centrul atentiei. Fiecare si-a gasit ocupatia potrivita.

Cei pasionati de muzica, au avut parte de o lectie de canto academic. Micutii s-au dovedit a fi foarte talentati.

Asa cum sarbatorile de iarna se pregatesc sa intre pe usa, copii au invatat o colinda, pe care au cantat-o apoi in fata oaspetilor.

Altii s-au prins in hora. Nu inainte ca un profesor sa le explice miscarile de dans.

Am gasit si cativa tineri mestesugari, care au creat obiecte din lut. Nu e o misiune usoara, au recunoscut ei, dar se simt mandri cand vad rezultatul final.

Si arta decorativa a trezit curiozitatea micutilor, care au decupat diferite forme de hartie si au folosit cele mai aprinse culori.

In holul centrului unde s-a desfasurat evenimentul au fost expuse la vanzare cateva lucrari facute de copii. Totul a fost organizat impreuna cu studentii de la Academia de Arte. In Republica Moldova sunt aproximativ 110 copii cu dizabilitati, care merg la scoala.