Festivalul Te salut, Chisinau a adunat ieri sute de oameni pe strada pietonala din capitala. Cei prezenti au avut parte de un concert de zile mari. In scena au urcat artisti cu renume, printre care Zinaida Julea, Gabriel Nebunu sau Orchestra fratilor Advahov, iar oamenii au incins hore. Festivaul a adunat si mesteri populari, care si-au expus cele mai reusite lucrari de artizanat.

Publicat:15.07.2023, 15:08

Festivalul “Te salut, Chisinau!” a inceput in scuarul catedralei. Acolo artistii, imbracati in haine traditionale moldovenesti, au dansat si au cantat. Apoi alaiul de sarbatoare a pornit spre scena amenajata pe strada pietonala.

Atmosfera a fost incinsa mai intai de Ansamblul Plaiesii si Orchestra Fratilor Advahov, iar oamenii s-au unit in hore.

„Imi place ca este lumea vesela, imi place ca petrec timpul frumos.”

„Sunt foarte rar in tara, dar ma bucur de atmosfera care este in Moldova.”

„- Ne simtim foarte bine dupa serviciu. Atmosfera e frumoasa.
- Ati venit pe cineva anume sa ascultati?
- Da, pentru Fuego. Plaiesii foarte frumosi, Zinaida Julea, Fratii Advahov.”

„E minunat. Asa o zi luminoasa, ne place tare.”

Covoare, haine populare, vesela si obiecte de decor din lem - toate au putut fi gasite la targul mesterilor populari, organizat in cadrul festivalului.

„Vindem lucrari confectionate manual crosetate, tricotate.”

„Totul e facut din lemn, face sotul meu, totul natural. Iata asa frumoasa caruta noastra moldoveneasca cu paharele din bostan.”

Evenimentul a fost organizat cu ocazia aniversarii a 587 de ani de la prima atestare documentara a Chisinaului. Festivalul,organizat de primaria capitalei, se afla la cea de-a treia editie si va dura pana luni.

 Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI:

„- Cat a costat evenimentul?
- Nu pot sa va spun la aceasta etapa. Am spus ca o sa facem o totalizare si vom veni probabil cu o comunicare publica saptamana viitoare pentru ca avem si sponsori si sunt diferite entitati implicate.”

Astazi pe pietonala Eugen Doga va avea loc un concert de muzica clasica, iar duminica vor evolua interpeti rock si pop. Invitata speciala va fi interpreta din Romania - Andra.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.