Un avocat a fost trimis pe banca acuzatilor pentru escrocherie, dupa ce a luat de la un agent economic 20 000 de lei, fara sa presteze serviciile pentru care fusese platit. 

Publicat:21.11.2023, 09:50

Potrivit Procuraturii Anticoruptie, urmarirea penala a fost pornita in martie 2023, in baza unui denunt.

Avocatul, folosindu-se de functia sa, prin abuz de incredere, a luat de la un agent economic 20 000 de mii de lei. Acesta l-a indus in eroare privind inaintarea unei cereri de chemare in judecata, privind solutionarea unui contract de vanzare-cumparare a unei locuinte aflata in contructie si de a participa in calitate de avocat la sedintele de judecata. 

Ca urmare a neprestarii serviciilor, invinuitul i-a cauzat daune in proportii considerabile clientului sau.

Acesta nu si-a recunoscut vinovatia. 

Barbatul risca amenda de la 42 500 la 67 500 lei sau cu inchisoare de la 1 la 5 ani, in ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii sau de a exercita o anumita activitate pe un termen de pana la 3 ani.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.