Dumitru Visternicean, fostul presedinte al CSM, s-a stins din viata la varsta de 66 de ani. Pe pagina institutiei a fost publicat un necrolog.

Publicat:14.12.2021, 15:39

Necrologul Consiliului Suprem al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii si corpul magistratilor din Republica Moldova exprima sincere condoleante si compasiune familiei, rudelor si prietenilor, in legatura cu trecerea in nefiinta a ex-judecatorului Dumitru Visternicean de la Curtea Suprema de Justitie.

In aceste momente de tristete pentru familia Visternicean, judecatorii si Consiliul Superior al Magistraturii le sunt aproape si le impartasesc suferinta de pierderea celui ce a lasat un gol de neinlocuit in sufletele tuturor colegilor cu care a lucrat, ale tuturor celor care l-au cunoscut, precum si o durere fara margini in familie.

Este inerent sa remarcam activitatea vasta a ex-judecatorului de la Curtea Suprema de Justitie, ex-membru si ex-presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Dumitru Visternicean.

S-a nascut la 16 mai 1955, in satul Ciutulesti, raionul Floresti. In anul 1981 a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii de Stat din Moldova. A inceput activitatea in sistemul judecatoresc in anul 1982, fiind numit in functia de judecator la Judecatoria raionului Dubasari, in perioada 1990 – 1992 a exercitat si functia de presedinte al instantei. In 1992 este transferat in functia de judecator la Judecatoria Buiucani, mun. Chisinau.

Prin Decretul Presedintelui Republicii Moldova din 23 septembrie 1996, este numit in functia de judecator asistent la Curtea Suprema de Justitie, iar in anul 1999 este numit in functia de judecator la aceeasi instanta.

In cadrul sedintei Adunarii Generale a Judecatorilor din 28 noiembrie 2009, domnul Dumitru Visternicean este ales in calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Ulterior, in sedinta Adunarii Generale a Judecatorilor din 18 octombrie 2013 este reales in aceasta functie.

Detinator al titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar”, Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii si titlul onorific „Om Emerit”, domnul Dumitru Visternicean s-a manifestat de-a lungul carierei ca un excelent profesionist si om remarcabil, un specialist eficient, integru, responsabil si devotat sistemului, care s-a bucurat pe parcursul anilor de respectul tuturor.

S-a stins din viata la varsta de 66 de ani, dintre acestia mai mult de 35 de ani i-a consacrat sistemului judiciar.