Un tanar de 21 de ani, originar din raionul Soroca, a fost retinut de politie pentru dublu omor si talharie. Barbatul si-a recunoscut vina si a fost pedepsit cu 20 de ani de inchisoare.

Publicat:04.12.2019, 09:09

Potrivit Procuraturii Generale, tanarul a comis prima crima in luna aprilie 2019. La miez de noapte acesta trecea pe langa gospodaria unui batran de 71 de ani. Pentru ca consumase alcool, tanarul a crezut ca batranul a aprins lumina afara intentionat pentru a-l recunoaste. Batranul nu i-a luat in seama pretentiile acestuia, si tanarul a intrat in curtea pensionarului, lovindu-l de mai multe ori cu toporul. Barbatul a murit pe loc.

Al doilea omor l-a facut in satul de bastina Malcauti, din raionul Soroca. Acesta a intrat in casa unei batrane de 77 de ani. Mai intai tanarul i-a deconectat casa de la lumina electrica si linia de telefon. A intrat in casa, a legat-o cu un siret si a inceput sa-i ceara bani. Batrana a reusit cumva sa se elibereze si sa iasa din casa, insa a fost ajunsa din urma de tanar care a lovit-o cu cutitul. Femeia a murit pe loc.

Tanarul tocmai revenise din armata cu o luna inainte de primul omor. Acesta locuia intr-o casa parasita si era certat cu tatal sau. Avea intentia de a pleca din tara, insa pentru perfectarea actelor avea nevoie de bani. Tanarul nu s-a incadrat in campul muncii, ci a ales sa obtina banii ilegal.

Sentinta a fost pronuntata la data de 27 noiembrie 2019.

Potrivit legii, in cazul in care persoana isi recunoaste vina si cere judecarea cauzei in baza probelor deja existenta, fara cercetari adaugatoare, instanta de judecata aplica o pedeapsa cu termen redus.