Aeroportul International Chisinau ramane fara director. Administratorul interimar, Constantin Vozian, a depus astazi cererea de demisie, invocand mai multe motive. Seful Agentiei Proprietatii Publice, institutie responsabila de gestionarea aeroportului, spune ca in scurt timp va fi desemnat un nou administrator interimar, fara a oferi detalii despre cadidaturi.

Publicat:06.02.2024, 09:54

Constantin Vozian a scris in aceasta dimineata pe pagina sa de facebook ca a depus cererea de demisie din functia de adminsitrator interimar al aeroportului. El mentioneaza ca motive care au stat la baza deciziei sale de a pleca sunt mai multe, unele fiind legate de procedurile birocratice, care, dupa parerea lui, sunt nepotrivite unei afaceri.

„In calitate de administrator, 90% din energia si timpul alocat activitatii este irosit pe respectarea unor proceduri birocratice total nepotrivite unei afaceri, dar mai cu seama unui obiectiv strategic cum este Aeroportul International Chisinau.”

Vozian a scris si despre realizarile aeroportului in ultimul an, dar si lacunele care au fost admise, cum ar fi atacul armat in urma caruia au murit doi angajati.

„Pe Aeroportul International Chisinau si-au pierdut viata 2 eroi ai neamului.[...]

[...]Echipa Aeroportului International Chisinau a reusit sa gestioneze acea perioada critica si sa demonstreze ca acel grav accident a fost un atac asupra ordinii publice, nivelul de securitate aeronautica nefiind afectat, iar astfel fiind asigurata continuitatea unei activitati operationale conforme.”

Directorul Agentiei Proprietatii Publice, institutie responsabila de gestionarea aeroportului, a comentat declaratiile lui Vozian cu privire la procesele birocratice.

Roman COJUHARI, DIRECTORUL GENERAL AL APP:  „Nu a fost niciodata, de la nicio institutie de stat, solicitate procesele decat cele care prevede legea si toate actele normative care reglementeaza domeniul de activitate al intreprinderilor de stat. Dar intelegem ca provocari si obiectivele, cele care sunt stabilite pentru aeroport si pentru administratia acestuia, sunt destul de ambitioase.”

Cojuhari spune ca Vozian si-a aratat si anterior intentia de a pleca din functia de adminsitrator al aeroportului. Acum, urmeaza a fi numita o alta persoana in locul lui. Nu este clar deocamdata cine ar putea fi noul adminsitrator interimar.

Roman COJUHARI, DIRECTORUL GENERAL AL APP:  „In timpul apropiat vom anunta despre o persoana care va prelua administrarea aeroportului. Suntem in proces de identificare. Pentru o perioada va fi identificat un administrator interimar, iar dupa asta va fi anuntat un concurs.”

In postarea sa, Constantin Vozian a precizat ca nu a fost impus de nimeni sa plece din aceasta functie.

El a fost administrator interimar al aeroportului din 2023, dupa ce institutia a fost intoarsa in proprietatea statului. 
Aeroportul International Chisinau este a doua intreprindere de stat care a ramas fara director in ultimele zile. Saptamana trecuta, Oleg Tofilat a anuntat ca pleaca de la conducerea Cailor Ferate ale Moldovei, intr-un moment in care institutia se confrunta cu o criza.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.