Aeroportul Marculesti ar urma sa fie functional din vara. Igor Dodon spune ca pentru acesta nu vor fi cheltuiti bani din bugetul de stat. La fel, nici in cazul celui de la Balti.

Publicat:23.12.2019, 20:17

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “La Balti urmeaza a fi lansat parteneriat public-privat. Pentru asta trebuia sa fie lansat procedura cu studiul de fezabilitate. Ea dureaza, conform procedurii de la 6 luni la un an. La Marculesti urmeaza a fi facute unele investitii din contul intreprinderilor de stat, nu din bugetul de stat, din sursele lor pentru ca proiecul sa fie functional din mai-iunie.”

In weekend, premierul Ion Chicu a fost in inspectie in cele doua locatii. Directorul aeroportului Marculesti i-ar fi spus prim-ministrului ca aeroportul poate primi o gama larga de aeronave si este nevoie de investitii pentru constructia terminalului de pasageri si dezvoltarea infrastructurii. Iar directorul Aeroportului de la Balti sustine ca intreprinderea detine aeronave, tehnica si o pista cu posibilitatea de extindere.