Alerta la Danceni! Un lup a fugit de la o pensiune din localitate. Autoritatile si politistii il cauta. Primarul ii indeamna pe oameni sa fie atenti, intrucat animalul se plimba prin sat chiar si in aceste momente.

Publicat:12.05.2021, 10:37

Potrivit responsabililor de la primarie, lupul a evadat duminica seara din pensiunea in care era tinut, fiind improvizat un mini zoo. Primarita localitatii, Victoria Butuc-Guranda, spune ca va cere astazi explicatii de la administratorul pensiunii.

"Urmeaza sa ne documentam cat de legal sunt tinute acele animale. Acesteatrebuie sa traiasca in salbaticie, in lumea lor, in largul lor, nu in cusca de 2/3...", a anuntat Victoria Butuc-Guranda.

Primarita a anuntat ca lupul se plimbla prin sat si a stat langa oameni, fara ca acestia sa isi dea seama ca animalul poate fi periculos. Acesta a fost vazut la posta, dar si la scoala. Unii locuitori l-au filmat atunci cand l-au intalnit. 

Victoria BUTUC-GURANDA, PRIMARUL SATULUI DANCENI: "El de fapt a fost si la posta a stat de rand cu batranii care asteptau pensia, la umbra sub o banca. Toti au fost draguti cu lupul si nu banuiau probabil ca acesta ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a indreptat spre scoala, am inteles ca s-a intalnit cu mai multi copii prin sat. Spre seara a fost surprins de niste tineri pe malul lacului, pana cand a inhatat o gaina de la baza de odihna din preajma."