Alexandr Stoianoglo isi doreste sa revina in functia de Procuror General. El spune ca dupa decizia CEDO va atac in instanta decretul Maiei Sandu prin care a fost demis. El va cere anularea si suspendarea decretului. Avocatul lui Stoianogo spune ca CEDO urmeaza sa se expuna si pe o alta plangere depusa de clientul sau, cu privire la legalitatea retinerii lui.

Ultimul update: 24.10.2023, 18:11 Publicat:24.10.2023, 17:15

Alexandr STOIANOGLO, FOSTUL PROCUROR GENERAL: “Daca dupa decizia respectiva nu gasim solutia amiabila, atunci vom incasa de la stat si prejudiciu moral si material, de la cei care au falsificat dosare si probe. Procedura disciplinara, daca in privinta unui procuror este pornita aceasta procedura, el vine la comisia disciplinara. In cazul meu acest lucru nu s-a intamplat. Pe parcursul a 40 de minute au fost pornite 5 dosare penale.”

Avocatul fostului procuror general a declarat  ca solutia pe care o considera optima este ca CSP sa-i ofere lui Stoianoglo posibilitatea de a veni cu probe.

Victor MUNTEANU, AVOCATUL LUI ALEXANDR STOIANOGLO: “Noi am examinat ca una din posibilitati este adresarea repetata la CSP, ca sa-si repare gafa, sa revada chestiunea si sa-l repuna pe domnul Stoianoglo in posibilitatea examinarii corecte a acelei plangeri cu posibiliatea de a oferi probe. Aceasta chestiune cu siguranta va fi pusa pe masa Comitetului de ministri al Consiliului Europei, fiind deja o chestiune de ordin politic si reputational pentru Moldova la nivel international.”

Tototdata, Stoianoglo spune ca va depune cereri in instanta de judecata pentru anularea  decretului presedintelui Maia Sandu prin csare a fost demis.

Alexandr STOIANOLGO, FOSTUL PROCUROR GENERAL:  “Noi analizam situatia si cu posibilitatea de a ataca decizia respectiva la Curtea Constitutionala, dar vom vedea, cred ca o sa gasim o solutie si in acest sens. Cat despre restabilirea mea in functie, asta depinde doar de doamna presedinte, 29:28 Cred ca in situatia creata, asta este imposibil. Noi am depus o cerere in care am rugat suspendarea decretului, dar doamna presedinte a refuzat.”

Am solicitat o reactie de la Presedintie, insa responsabilii institutiei nu ne-au raspuns la telefon. Pe 26 septembrie 2023 Maia Sandu l-a demis, iar ieri CSP a anuntat un concurs pentru functia de procuror general.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.