Propus aseara de CSP la functia de Procuror General, Alexandr Stoianoglo a fost acceptat fara nicio ezitare de Igor Dodon. Iar astazi si-a ocupat deja fotoliul. La ceremonia de investire presedintele a enumerat cinci lucruri pe care TREBUIE sa le faca acesta, dar a precizat ca nu sunt indicatii si ca politica nu trebuie amestecata in activitatea procuraturii.

Publicat:29.11.2019, 18:32

Ceremonia de investire a lui Alexandr Stoianoglo a inceput cu imnul de stat, iar imediat dupa asta a si depus juramantl.

Ulterior proaspatul procuror general si-a salutat colegii de la tribuna. 

Alexandr STOIANOGLO, PROCUROR GENERAL: “Stimati colegi, ma bucur ca va vad. Am avut norocul sa activez in organele procuraturii si am revenit in echipa dvs. Stiu ca putem impreuna sa rezolvam toate problemele.”

Seful statului a venit cu cinci sugestii pentru Stoianoglo. Le-a numit “propuneri”, desi fiecare a inceput cu “trebuie”.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Trebuie sa facem tot posibilul ca procuratura sa nu mai fie perceputa de cetateni ca un organ corupt, care se ocupa de promovarea coruptiei. Nu trebuie sa admitem influenta externa asupra Procuraturii Generale, nici din est, nici din vest.”

Ca la sfarsit, seful statului, lider neformal al socialistilor, sa spuna ca politicul nu are ce cauta in activitatea procuraturii. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Ulterior, angajatii procuraturii i-au inmanat un buchet de trandafiri albi noului procuror general. Acesta insa, i l-a daruit presedintelui CSP, Angela Motuzoc."

Fiind prezent la ceremonia de investire si intrebat ce parere are despre noul procuror general, seful procuraturii anticoruptie Viorel Morari, a raspuns scurt. 

Cat despre fostul procuror General interimar, Dumitru Robu, acesta spune ca si-ar dori sa faca parte din echipa lui Stoianoglo. 

Dumitru ROBU, EX-PROCUROR GENERAL INTERIMAR: "Alexandru Stoianoglo a fost investit pentru un mandat de sapte ani."