Asa cum au anuntat ieri, astazi oamenii legii au impanzit strazile din capitala si au impartit amenzi in stanga si in dreapta. In doar o zi peste 120 de soferi au fost sanctionati, cei mai multi dintre ei pentru ca au depasit limita de viteza. Prinsi in valtoarea operatiunii, oamenii legii i-au oprit si pe cei care nu au comis incalcari. “O fac de ochii lumii si s-au trezit abia dupa o mare tragedie”, au comentat unii soferi.

Publicat:23.05.2020, 17:53

Acest motociclist circula ca la carte, fara sa incalce vreo regula, dar oamenii legii l-au invitat sa traga pe dreapta si au descoperit ca nu avea la el permisul de conducere.  

“-Ai permis? -Da am, ma duc sa-l iau de la Hancesti.” 

Barbatul s-a ales cu o amenda de 150 de lei, dar era gata sa mai faca un drum ca sa demonstreze ca are dreptul de a conduce.

“L-am uitat acasa, in portmoneu, ma duc sa-l iau.” 

Iar o alta soferita a fost prinsa ca are instalat pe parbriz un dizpozitiv antiradar. 

“O sa va intocmesc acum proces verbal pentru asta.” 

Pentru ea santiunea a fost de 600 de lei si trei puncte de penalizare. Multi au fost opriti din drum doar ca sa le fie verificate actele. Unii au avut emotii in fata agentilor.  

“-Revizia tehnica si asigurarea prezentati. Asta este cartea verde, doamna.” 

Unii soferi sunt de parere ca actiunea politistilor e cam superficiala... 

“Buna, buna, dar e de ochii lumii.”  

...dar si intarziata, intrucat aceasta vine dupa tragicul accident de sambata trecuta provocat de un vitezoman si in care au murit doi oameni.  

“Ele trebuiau facute permanent, nu doar acum, dupa ce mor oamenii. Pana nu moare cineva, la noi nu se face nimic.” 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: “Fiecare echipaj de politie se afla intr-un punct de stationare timp de aproximativ o ora. Acesti agenti, de exemplu, vor patrula in patru astfel de puncte din sectorul centru al capitalei.” 

Actiunile politistilor vin la o saptamana dupa accidentul care a ingrozit Chisinaul si dupa ce au fost publicate imagini video in care se vad soferi care organizeaza curse ilegale in timpul noptii pe strazile capitalei. Mai multe voci au acuzat politia ca ar tolera aceste ilegalitati, iar oamenii legii se justifica, spunand ca de fapt, nu reusesc sa urmareasca tot ce se intampla. 

Daniel MAZEPA, SEFUL SECTIEI PREVENIRE DELINCVENTA, INSP: “Evident ca nu poti sa ai cate o masina de politie mereu acolo unde cineva are o tentativa. Asa-zisele curse ilegale se pot intampla in orice secunda. Pana vine politia la fata locului, pana cineva ne cheama, nu mai gasesti acei soferi.” 

In primele 12 ore ale operatiunii demarate de politie, 65 de soferi au fost amendati pentru depasirea limitei de viteza numai pe bulevardul Stefan cel Mare din capitala. Totodata, 40 de conducatori auto au fost prinsi bauti, 18 fiind in stare de ebrietate avansata. Operatiunea va dura zece zile.