S-a deschis o ancheta dupa ce fetita de 12 ani a fost lovita mortal de un troleibuz de pe ruta nr.13. Regia Transport Electric anunta ca pe marginea cazului urmeaza sa se expuna organele competente. 

Publicat:24.03.2023, 20:01

Potrivit Regia Transport Electric, o ancheta pe acest caz a fost deschisa.

Totul s-a intamplat astazi, in jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Batran din Chisinau. O fetita a fost lovita de un troleibuz la volanul caruia se afla o femeie. In urma impactului copilul a decedat pe loc.

Preliminar oamenii legii au stabilit ca, copila a fost lovita in timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijata pentru pietoni.

Recent, Parlamentul a votat o lege care prevede sanctiuni mai dure pentru soferii care nu acorda prioritate pietonilor, inclusiv suspendarea permisului de conducere. Legea urmeaza sa intre in vigoare peste trei luni. La prima incalcare, soferii care nu vor acorda prioritate pietonilor vor fi sanctionati cu amenzi de pana la 1800 de lei si 5 puncte de penalizare. Daca incalcarea se repeta in cursul aceluiasi an, amenzile cresc pana la 2500 de lei, iar conducatorii auto vor ramane fara permis pe o perioada de pana la 40 de zile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.