Seful Intreprinderii de Stat Calea Ferata din Moldova, Oleg Tofilat, plecat intr-o perioada extrem de complicata pentru Calea Ferata, sustine ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, care precizeaza ca aceasta situatie defapt la intreprindere este de 30 de ani.

Publicat:12.02.2024, 22:34

Potrivit ministrului, problemele la Calea Ferata sunt de 30 de ani. Mai mult decat atat au fost si rapoarte publice despre cat s-a furat in ultimii 20 de ani. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Dumneavoastra ca ministru ati descoperit si ati anihilat scheme de coruptie in cadrul CFM?”

Andrei SPINU, MINISTRUL INFRASTRUCTURII:  Eu nu am cum sa identific direct astfel de scheme. Din 2021 de cand am venit la minister chiar din prima discutie cu domnul Tofilat am solicitat ca toti cei care au aparut in diferite rapoarte sa fie demisi. Eu cred ca o parte din scheme exista in continuare. Eu cred ca institutiile de forta nu lupta eficient cu coruptia din tara.”

Cat despre statia decorata cu mozaic din Stauceni, care a fost demolata, ministrul Infrastructurii sustine ca a fost o solicitare de la primaria comunei Stauceni si de la cetateni care spuneau ca acea statie este folosita pentru colectarea de gunoi. Astfel, urmeaza sa fie luate decizii.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Pentru drumurile regionale si nationale care ar urma sa fie reabilitate circa sase mii de kilometri si este nevoie de sapte miliarde de euro. De unde vor fi luati acesti bani?”

Andrei SPINU, MINISTRUL INFRASTRUCTURII:  „Sunt fondurile europene si cred ca anul 2024 va fi anul marelor anunturi in acest sens.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Segmentul de drum Hincesti - Leova - Cantemir. Care este situatia?”

Andrei SPINU, MINISTRUL INFRASTRUCTURII:   „Contractul a fost semnat in 2020. Acesta companie a invocat tot mai multe motive de ce nu a facut in timp. Ultimul termen final care li s-a dat este finalul anului 2024. Daca pana in aprilie nu vedem progres, vom fi nevoiti sa reziliem acest contract si sa semnam cu o noua companie. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  „Traseul Chsinau - Leuseni care va fi reabilitat din bani europeni. La ce etapa se afla?”

Andrei SPINU, MINISTRUL INFRASTRUCTURII:  „La pregatirea documentatiei pentru licitatie.”

Saptamana trecuta, Guvernuk a aprobat Programul privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice nationale. Astfel, aproape 6000 km de drumuri publice nationale urmeaza sa fie intretinute si reparate in acest an. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.