Faptele elucidate in presa, potrivit carora un primar a incheiat in anii 2017 si 2018 contracte cu firmele sotiei, s-au adeverit, in urma verificarilor Autoritatii Nationale de Integritate (ANI), scrie bizlaw.md

Publicat:14.08.2019, 21:53

ANI a constatat ca ex-primarul, care in prezent este deputat in Parlamentul Republicii Moldova, a incalcat regimul juridic al conflictelor de interese semnand, in calitate de ales local, cinci contracte cu doua firme conduse de sotie. Aditional, acesta a mai semnat si alte acte in conflict de interese, precum procesele-verbale ale sedintelor grupului de lucru pentru achizitii sau cu privire la evaluarea ofertelor.

Prin urmare, acesta nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii si intereselor personale. Mai exact, acesta nu a informat organul ierarhic superior (ANI) imediat, dar nu mai tarziu de trei zile de la data constatarii, despre conflictul de interese in care s-a aflat de fiecare data cand a fost in situatia de a lua o decizie in raport cu sotia - in calitate de parte contractanta si participant la licitatie.

De asemenea, nu s-a abtinut de la semnarea actelor juridice/administrative si nu a solutionat aceste conflicte de interese, rezultate din relatia cu sotia.

CITESTE MAI DEPARTE PE: bizlaw.md