Agentia de Recuperare a Bunurilor Infractionale, in cadrul investigatiilor privind frauda bancara, a asigurat transferarea pe conturile trezoreriale a mijloacelor banesti in valoare de 10,8 mln. lei, care se aflau pe conturile bancare ale unei societati comerciale autohtone.

Publicat:15.09.2021, 11:36

Potrivit ARBI, s-au sechestrat bunuri in valoare de 3 047 253 995,65 lei, in delegatiile parvenite in cadrul dosarelor penale sub denumirea generica „frauda bancara”.

"Transferarea mijloacelor banesti in custodia statului va asigura conservarea valorii precum si integritatea acestora, sporind transparenta in procesul de recuperare a mijloacelor banesti, sustrase de BC Banca de Economii SA, BC Banca Sociala SA si BC Unibank SA," scrie intr-un comunicat ARBI.

La aceasta etapa, pe conturile trezoreriale, gestionate de Agentie, sunt plasate echivalentul a 75 457 593,88 MDL, care au fost sechestrate de ARBI si organele de drept din tara. 

Procesul de recuperare a acestora va fi finalizat odata cu emiterea unor decizii de confiscare de catre instantele judecatoresti.