Are aproape 20 de ani si deja isi tine visul in palme. Daniel Frumusachi a reusit sa devina somelier cu certificat european. Stie sa descopere toate secretele pe care le ascunde un vin in gustul sau si are de gand sa avanseze in acest domeniu. Daniel este cel mai tanar somelier din tara si spune ca reusesti doar atunci cand ai entuziasm.

Publicat:10.09.2019, 19:45

Daniel FRUMUSACHI, somelier: "20 de ani in urma faceam galagie in burtica la mamica, dar acum rotesc paharul cu vin in RM. Am primit actele exact cand mi-a permis legea, la 18 ani. Si acum, detin titlul de cel mai tanar somelier din MD, din lume."

Daniel FRUMUSACHI, somelier: "Nestiind ce inseamna aceasta profesie, colegii mei au ras, alcoolic. La inceput si parintiI au fost contra."

Dupa ce Daniel a sustinut cu brio examenele si a obtinut calificativul de Somelier European acreditat atat de Asociatia Somelierilor Europeni, cat si de Parlamentul European, care sustine promovarea culturii vinului si a servirii acestuia la cele mai inalte standarde, tanarul si-a pus drept scop...

"Sa avansez si in domeniul vinificatie, vreau a devin nr 1 in lume."

 Cu pasi mici, dar siguri, Daniel Frumusachi se indreapta spre a-si indeplini marele vis. Pe 23 iunie, la ora 17:20, tanarul s-a impus cu doua recorduri mondiale. Acesta a deschis prin intermediul 50 de sticle in 28 de secunde si 79 de sticle in 60 de secunde.