Asistenta medicala de la spitalul raional din Causeni, care saptamana trecuta a fost filmata cum cere bani pentru seringi de la pacienti, s-a ales cu o mustrare pe care ministerul sanatatii o numeste “aspra”. Angajata a fost suspendata din functie doar pentru o zi si va activa in continuare pentru ca si-a inteles lectia, spune administratia spitalului.

Publicat:14.09.2021, 17:30

Dupa aceste imagini aparute pe retelele de socializare, spitalul raional Causeni a ajuns in vizorul Ministerului Sanatatii. Asistenta medicala care apare in filmulet colectand bani de la pacienti pentru a procura seringi a fost suspendata din functie pentru… o zi.

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII: “Cat au avut ancheta de serviciu. A doua zi i-au aplicat o mustrare. Eu consider ca aceste cazuri nu trebuie sa se termine cu o mustrare.”

Desi afirma ca mustrarea, in asemenea cazuri nu este suficienta, ministrul sanatatii nu a intreprins nimic ca asistenta medicala sa se aleaga cu o pedeapsa mai dura. 

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII: “- Ea spune ca ea este doar un subaltern, banii nu-i aduna din propria initiativa.

- N-o sa merg eu sa ma clarific, doar o sa cer ca asa cadre medicale sa fie rugate sa paraseasca sistemul de sanatate.” 

Administratia spitalului din Causeni da asigurari ca angajatii nu vor mai cere bani de la pacienti, mizand pe buna credinta a acestora.

Olga CASTRAVET, PURTATOARE DE CUVANT, SPITALUL RAIONAL CAUSENI: “- Cum se asigura ca nu se repeta aceasta situatie?

- Eu cred va situatia data a fost o lectie pentru toata lumea, s-au facut adunari, toata lumea si-a inteles lectia. Spitalul a cerut oficial scuze. Cred ca situatia data nu se mai repeta.”

Purtatoarea de cuvant a spitalului raional Causeni ne-a spus ca nu stie daca administratia institutiei stia ca angajatii colecteaza bani de la pacienti. Olga Castravet ne-a confirmat ca spitalul s-a confruntat ci o criza de seringi cu putin timp in urma, din cauza situatiei pandemice. Dar ne-a dat asigurari ca problema a fost rezolvata. Aseara, la emisiunea In Profunzime, Ala Nemerenco a declarat ca in mai multe institutii ar putea exista acest gen de probleme si a indemnat oamenii sa anunte ministerul daca se confrunta cu ele, fara a preciza cum va lupta cu acest fenomen.