Astăzi se împlinesc 33 de ani de când RSSM s-a transformat în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova. Cu această ocazie, în scuarul instituției este prezentată o expoziție de caricaturi, mașini de epocă cu care s-au deplasat foștii demnitari de stat și fotografii.

Publicat:23.05.2024, 08:56

Astăzi, începând cu ora 11:30, caricaturistul Alexandru Placinta din Ungheni se va afla în scuarul Parlamentului pentru a prezenta lucrările sale ironice ale unor personalități din țară și de peste hotare.

Totodată, vizitatorii vor putea analiza și fotografiile de arhivă care prezintă clădirea legislativului începând cu anul 1973 și până în prezent. 

La fel, sunt expuse și mașinile de epocă cu care s-au deplasat foștii demnitari de stat.

Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.