Au confectionat decoratiuni de Craciun pentru a ajuta o familie cu sase copii din localitate. Elevii de la scoala din Bubuieci au participat la un master-class unde au invtata sa faca lumanari, dar si braduti deosebiti. Lucrarile urmeaza sa fie vandute la un targ.

Publicat:12.12.2019, 18:59

Aromele de brad si ceara naturala au adus atmosfera de sarbatoare la master-class. Inarmati cu crengute si accesorii de Craciun, elevii, ajutati de profesori, au confectionat coronite...

Imaginatia elevilor a fost pusa si mai mult la incercare cand acestia au avut de realizat un altfel de brad. 

Si ce fel de sarbatori fara o lumanare in casa, pusa printre decoratiuni? Elevii scolii profesionale au primit lectii chiar de la colega lor din anul doi. Dupa ce a facut studii farmaceutice, Olga Zaitev si-a dat seama ca vrea sa faca lumanari.

Olga ZAITEV, MESTER HAND-MADE: “Avand atata cativa stupi acasa. Extrageam o cantitate de ceara si ma gandeam ce sa fac cu ea. De aici mi-a venit in gand, sa facem niste lumanari.”

Astfel, dupa ce a facut cateva lumanari pentru cei din familie, pasiunea s-a transformat intr-o afacere.

Colegii Olgai au facut notite si au furat meserie.

Decoratiunile realizate astazi vor fi expuse in cadrul unui targ caritabil.

Zinaida SAJIN, DIRECTOAREA SCOLII PROFESIONALE DIN BUBUIECI: “La decizia consiliului de elevi este lansat un targ de caritate. Banii vor fi donati unei familii din Bubuieci, cu sase copii, care are un copil bolnav de leucemie.”

La eveniment au participat peste 70 de elevi ai scolii profesionale din Bubuieci. Proiectul a fost organizat de USAID. Tot ei sunt cei care au oferit un grant de peste un milion de lei, bani cu care s-a cumparat echipament pentru laboratorul apicol din institutie.