Au depus juramantul si au devenit cetateni ai Republicii Moldova. Vorbim despre 33 de straini, care sunt stabiliti cu traiul sau muncesc in tara noastra. Pentru a obtine cetatenia, au sustinut un examen la limba de stat. Pusi sa cante imnul sau sa spuna cine a scris versurile, unii au strans din umeri.

Publicat:14.02.2020, 18:49

Printre cei 33 de straini, care de astazi sunt cetateni moldoveni, este si acest barbat originar din Italia. Acum cinci ani a venit in Moldova, in vizita la prieteni si si-a facut cunostinta cu viitoarea sa sotie. De atunci s-a stabilit aici cu traiul si spune ca adora bucatele traditionale. 

”Sunt casatorit cu o moldoveanca aici, de asta am venit aici. M-am acomodat foarte bine si am decis sa ramanem aici permanent. Mancarea preferata sunt sarmalele si “suba”.” 

Pentru a obtine sau redobandi cetatenia Republicii Moldova, solicitantii trebuie sa sustina un examen de cunoastere a limbii de stat. Toti s-au descurcat la acest capitol. Au cam schiopatat atunci cand au fost intrebati daca stiu imnul Moldovei.

”Limba noastra-i o comoara, si atat.”

"Limba noastra-i o comoara, in aduncuri infundata…..”

Peroanele care astazi au obtinut cetatania moldoveneasca sunt originare din Federatia Rusa, Ucraina, Armenia, Italia si Iran. Toti au depus juramantul intr-o sala de la primaria capitalei.

Angela CUTASEVICI, VICEPRIMARUL CAPITALEI: “Veti deveni cetateni ai Republicii Moldova, este important ca sa purtati cu mandrie cetatenia acestei tari si sa contribuiti la dezvoltarea si prosperarea Republicii Moldova.”

Din anul 2003 pana in 2019, peste sapte sute de persoane au obtinut cetatenia Republicii Moldova.