Serele din satul Bardar, Ialoveni au prins culoare. Cu mult timp inainte de vreme, au inflorit primele lalele. Chiar daca proprietarul se bucura sa-si vada odraslele, care au ademenit deja vizitatori, acesta spune ca temperaturile primavaratice nu sunt benefice pentru plante in aceasta perioada.

Publicat:25.01.2020, 19:34

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Amagite de temperaturile de primavara, primele lalele au inflorit in serele de la Bardar. Florile au prins culoare inainte de vreme, chiar daca proprietarii le asteptau de-abia la mijlocul lunii februarie.”

Gheorghe LUCHITA, PROPRIETARUL SEREI: ”La momentul de fata in sera noastra a inflorit un singur soi din grupa lalelelor triumf care infloresc cel mai devreme.”

Desi primele lalele ofera un spectacol de culoare in aceasta sera, spre bucuria tuturor care ii pasesc pragul, proprietarul spune ca temperaturile neobisnuit de mari nu sunt benefice pentru plante. 

Gheorghe LUCHITA, PROPRIETARUL SEREI: ”Anul acesta e foarte putina umeditate, iata lipsa de zapada cauzeaza ca solul sa aiba putina umeditate, dar lalele sunt iubitoare de umeditate.”

Asa ca, se asteapta ca si in afara serelor lalele sa infloreasca mai repede in acest an. 

Gheorghe LUCHITA, PROPRIETARUL SEREI: ”Anul acesta asteptam intr-adevar, daca va continua aceeasi clima, lalelele posibil sa infloreasca cu cateva saptamani mai devreme, posibil chiar la sfarsit de luna februarie primele lalele deja sa apara pe camp.”

Totusi, barbatul spune ca majoritatea lalelelor vor inflori mai tarziu, cand serele se vor umple de culoare.