Cunoscuta piesa “Canta cucu-n Bucovina” a sunat diferit, pe notele violonistei Rusanda Panfili si cu vocea inconfudabilei sopranei Valentina Nafornita. Ambele sunt stabilite la Viena si, pentru ca in perioada pandemiei au mai mult timp liber, au inregistrat o piesa si au filmat si un videoclip. La proiect au muncit doar trei persoane, iar aseara a fost lansat.

Publicat:23.05.2020, 17:29

Ideea a pornit dupa ce cele doua celebre moldovence au hotarat sa faca un live pe retelele de socializare pentru cei care le urmaresc. La Viena carantina a expirat, totusi teatrele sunt in continuare inchise, asadar unicul mod de a le canta fanilor, era virtual. 

Valentina NAFORNITA, SOPRANA: “In acel dialog noi am si vorbit, am si cantat, ne-am si distrat. Toti fanii Rusandei si ai mei ne rugau sa le tot cantam cate ceva. Noi nu eram foarte multumite de calitatea pe care o ofera social media, fiind ambele perfectioniste.”

Si asa au pus la cale sa inregistreze o piesa, fiecare la ea acasa. Imediat a urmat si videoclipul, filmat in apropierea Vienei. La toata capodopera au muncit doar trei persoane, Valentina, Rusanda si fratelei ei, Stefan Panfili.

Valentina NAFORNITA, SOPRANA: “Cand s-a facut si frumos afara peste vreo saptamana, doua, am inregistrat si video-ul. Fratele ei a fost cel care a filmat.”

Piesa "Canta cucu-n Bucovina" le este aproape de suflet artistelor, iar aranjamentul clasic in care au ambalat-o e aproape si de activitatea celor doua. 

Valentina NAFORNITA, SOPRANA: “Rusanda a facut un aranjament mai clasic, aproape de ce facem noi, muzica clasica. Am ales pentru ca noi voiam sa facem ceva ce ne reprezinta si suntem ambele foarte aproape de tara noastra, cu sufletul si cu gandul mereu.”

Viena nu mai este in carantina de pe data de 1 mai, iar orasul incepe sa-si reia ritmul normal, cu exceptia teatrelor.

“Se redeschid incetisor si restaurantele, s-au luat pas cu pas. Desigur teatrele nu sunt deschise si nu se vor redeschide in acest sezon. Deja din septembrie speram si noi sa putem revnei la lucru.”