Spatiul aerian al Republicii Moldova s-a inchis din motive de securitate la ora 13:24, dupa ce un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemanator unui balon meteorologic ar fi survolat in regiunea orasului Soroca.

Ultimul update: 14.02.2023, 18:35 Publicat:14.02.2023, 18:37

Potrivit comunicatului emis de Autoritatea Aeronautica Civila, in jurul orei 12:30, Ministerului Apararii a receptionat o informatie precum ca in spatiul aerian al Republicii Moldova in regiunea orasului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemanator unui balon meteorologic. Din cauza vremii, nu s-a putut stabili si identifica originea obiectului. 

De aceea, pentru siguranta cetatenilor si cetatenilor a fost luata decizia de a inchide temporar spatiul aerian.

„Avand in vedere conditiile meteo si imposibilitatea monitorizarii si identificarii obiectului precum si a traiectoriei de zbor al acestuia, in scopul asigurarii sigurantei si securitatii cetatenilor, in cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spatiului Aerian, la ora 13:24 a fost luata decizia de a inchide temporar spatiul aerian. Urmare a verificarii informatiilor si asigurarii lipsei oricarui pericol pentru siguranta cetatenilor, la propunerea Ministerului Apararii, la ora 14:46 spatiul aerian a fost redeschis. Autoritatile nationale au actionat strict in conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situatii similare”, se arata in comunicatul emis de AAC.

La ora actuala, operatiunile de zbor se desfasoara in conditii de siguranta si securitate, anunta AAC.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.