O noua provocare in regiunea transnistreana. Asa califica autoritatile de la Chisinau informatiile aparute in presa din stanga Nistrului, care a scris ca o drona kamikaze ar fi lovit un elicopter Mi-8 ce stationa pe teritoriul unei unitati militare fara sa faca victime. Biroul politici de reintegrare nu a confirmat presupusul atac, spunand ca incidentul este o tentativa de a provoca panica in regiune.

Ultimul update: 17.03.2024, 19:33 Publicat:17.03.2024, 17:08

Acesta ar fi momentul in care o drona kamikaze ar fi lovit elicopterul, despre care presa din regiunea transnistreana scrie ca stationa pe teritoriul unei unitati militare, fara sa precizeze locatia. Din secvente se vede ca in urma presupusei lovituri, aparatul de zbor ia foc. 

Alte imagini, filmate cu o drona, prezinta ceea ce ar fi ramas din elicopter, acesta fiind distrus in urma incendiului. Imaginile au fost distribuite in presa din stanga Nistrului si pe canalele de telegram, care au scris ca drona ar fi fost lansata de ucraineni. Liderii separatisti din regiunea transnistreana, insa, nu au venit cu un comentariu. 

Intr-o reactie, biroul politic de reintegrare a scris ca autoritatile de la Chisinau, aflate in contact cu partea ucraineana, nu confirma vreun atac asupra regiunii transnistrene.

„In urma examinarii imaginilor video si din schimbul de informatii, comunicam ca incidentul in cauza este o tentativa de a provoca frica si panica in regiune. Tehnica militara din imagini nu functioneaza de cativa ani”, informeaza Biroul politici de reintegrare.

Anterior, autoritatile de la Chisinau, dar si experti de la Institutul pentru Studiul Razboiului, au avertizat ca Rusia va folosi regiunea transnistreana pentru a provoca destabilizari in Republica Moldova inaintea alegerilor prezidentiale si pentru a compromite parcursul european al tarii. 

De la inceputul razboiului in Ucraina, mai multe provocari au avut loc in stanga Nistrului, autoritatile separatiste acuzand Kievul, dar fara sa prezinte probe. Oficialii din Ucraina au negat orice implicare in incidentele prezentate de Tiraspol.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.