Avocatii soferului care a trecut cu viteza la rosu, provocand un accident soldat cu doua decese, cer ca acesta sa fie cercetat in libertate. Aparatorii au contestat decizia judectorilor de a-l plasa in arest pentru 30 de zile. Intre timp, procurorii spun ca barbatul refuza in continuare sa raspunda la intrebarile lor. 

Publicat:22.05.2020, 21:39

Dorin COJOCARU, AVOCAT: “Procedural da, am atacat aceasta decizie.”

“In urma discutiei cu clientul am hotarat sa o atacam.”

“Este o clauza despre care tot nu va pot spune nimic.”

Barbatul in varsta de 27 de ani a fost plasat in arest luni. Procurorii sustin ca verifica versiunea conform careia acesta ar fi participat in acea noapte la o cursa ilegala, si ca ar fi pariat pentru 50 de euro. Ancheta, insa, decurge anevoios din cauza ca soferul refuza sa colaboreze cu anchetatorii.  

Oleg AFANASII, SEFUL INTERIMAR AL PROCURATURII CHISINAU: “Invinuitul nu ofera toate informatiile de care avem nevoie ca sa aplicam la caz. Chestia cu pariul, bun, o sa identificam si, la o anumita etapa, vom veni cu niste concluzii.”

Iar avocatul banuitului refuza sa comenteze aceasta versiune. 

Dorin COJOCARU, AVOCAT: “Cu tot respectul, o sa vina si o etapa. La moment in calitate de avocat am acordul cu clientul si nu va pot comunica nimic.” 

Una din versiuni zicea ca participa la o cursa ilegala clientul dumneavoastra, este adevarat?

- Iarasi este un detaliu pe care nu vi-l pot spune.

“Clientul meu doar regreta faptul celor intamplate.”

Accidentul a avut loc la intersectia bulevardului Stefan cel Mare cu strada Ismail. In imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede clar ca acesta avea viteza mare. Oamenii legii spuna, insa, ca nu au reusit pana acum sa stabileasca exact cu cati kilometri pe ora se deplasa autoturismul. 

Oleg AFANASII, SEFUL INTERIMAR AL PROCURATURII CHISINAU: “Aici se cere implicarea cunostintelor din mai multe domenii sa stabilim momentul respectiv, viteza putearea imactului.

“A avut loc o incalcare a regulamentului de circulatie rutiera, insa in ce masura, asta si e obiectul anchetei.”

Accidentul a avut loc in noaptea de 17 mai, dupa ce soferul autoturismului de marca Audi, a trecut cu viteza la culoare rosie a semaforului si s-a ciocnit cu un taxi, iar mai apoi cu alte doua masini. Taximenstristul si pasagerul sau au murit pe loc, iar celelalte persoane au fost transportate la urgenta, acum viata lor fiind in afara pericolului. Cazul este investigat de Procuratura Chisinau.