Barbatul care a incercat duminica sa incendieze sectia de votare de la Ambasada Rusiei din Chisinau avea un act de identitate rusesc expirat, potrivit ministrului Adrian Efros. Acum barbatul a primit 20 de zile de arest. Decizia a fost luata de judecatoria Ciocana. Procurorii, care au cerut 30 de zile de arest nu si-au motivat solicitarea. Adus in instanta barbatul a spus ca nu este vinovat. 

Ultimul update: 20.03.2024, 09:58 Publicat:19.03.2024, 15:50

 “ -Ne spuneti de ce ati aruncat cu cocktail Molotov?
-Intr-adevar aveti cetatenie rusa?
- De ce ati procedat asa?
- Va recunoasteti vina?”

Barbatul a fost escortat astazi in fata magistratilor de la judecatoria Chisinau cu sediul Ciocana. Acesta a refuzat sa discute cu jurnalistii, raspunzand doar la unele intrebari.  DE RECITIT

Va recunoasteti vina?
- Nu.
- Ati facut la comanda cuiva?
- Nu.”

Procurorul de caz a solicitat ca barbatul sa fie plasat in arest pentru 30 de zile, refuzand sa ne spuna si de ce.

Remus MOROZ, PROCURORUL DE CAZ:  “A fost inaintat demersul de aplicare a arestului in termen de 30 de zile. Asta e ce va pot spune acum.”

Am sunat ulterior la Procuratura pentru a afla motivele care au stat la baza solicitarii arestului preventiv, cine este barbatul, dar si daca sunt banuieli ca ar fi actionat la comanda cuiva, insa responsabilii ne-au spus ca acum nu ne pot oferi alte detalii. Totodata organele de urmarire penala urmeaza sa stabileasca daca barbatul are cetatenie rusa, asa cum s-a anuntat anterior. Avocatul acestuia a refuzat sa faca declaratii pentru presa.In varsta de 54 de ani barbatul a fost retinut duminica, dupa ce a aruncat doua cocktailuri Molotov in curtea Ambasadei Federatiei Ruse de la Chisinau. Totul s-a intamplat in timp ce mai multi alegatori asteptau la coada ca sa isi exercite dreptul la vot in cadrul alegerilor prezidentiale din Rusia.

In timpul retinerii barbatul a spus ca a vrut astfel sa protesteze fata de regimul lui Putin. Ambasada Rusiei la Chisinau a condamnat atacul, precizand ca asteapta o pedeapsa dura.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.