Banca Nationala a Moldovei (BNM) va putea acorda imprumuturi Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar, in cazul insuficientei mijloacelor detinute pentru onorarea depozitelor garantate. Comisia economie, buget si finante a aprobat raportul la un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la Banca Nationala a Moldovei, in doua lecturi.

Publicat:16.02.2020, 10:12

Astfel, Legea cu privire la Banca Nationala a Moldovei urmeaza a fi completata cu un nou articol care i-ar permite acordarea, in situatii de urgenta, a asistentei de lichiditate, in forma de imprumut, pentru Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar.

O alta modificare propusa tine de garantarea depozitelor atat ale persoanelor fizice, asa cum a fost prevazut anterior, cat si ale persoanelor juridice.

Autorii mentioneaza ca proiectul de lege are drept scop aducerea in concordanta a legislatiei in vigoare cu Legea privind Comitetul National de Stabilitate Financiara si cu Legea pentru modificarea unor acte legislative, adoptate la finele anului 2018.

Implementarea proiectului nu presupune alocarea de mijloace financiare din bugetul de stat.

CITESTE MAI DEPARTE PE: BIZLAW.MD