Unitatile de alimentatie publica, salile de sport si de fitness vor fi deschise incepand cu 15 iunie, iar pana pe 30 iunie, transportul public in Chisinau si Balti nu va functiona in weekend. Deciziile au fost luate de Comisia Nationala Extraordinara de Sanatate Publica. 

Publicat:01.06.2020, 15:56

Potrivit deciziei, din 1 iunie reincep antrenamentele in aer liber pentru sportivi in cadrul Federatiilor, iar Agentia Servicii Publice isi reia activitatea integrala, cu respectarea tuturor normelor igienice, iar de pe 8 iunie se va relua activitatea centrelor comerciale, cu exceptia unitatilor de alimentatie publica si divertisment din cadrul acestora. 

Intreprinderile din domeniul HORECA isi vor reincepe activitatea de pe 15 iunie. Salile de sport si fitness vor fi deschise tot incepand cu 15 iunie, insa vor activa fara vestiar, baie, piscina si cu respectarea stricta a distantei fizice, prin limitarea numarului de persoane pentru o sedinta de antrenament, amplasarea distantata a echipamentului sportiv, plasarea solutiilor dezinfectante la intrare, monitorizarea respectarii igienei mainilor si dezinfectarea echipamentului dupa fiecare antrenament. 

Conform noilor decizii, scutiti de regimul de autoizolare aunt conducatori auto si personalul de deservire a mijloacelor de transport, persoanele care calatoresc din motive de sanatate sau umanitare, elevii si studentii, inmatriculati in institutiile de invatamant de peste hotarele tarii, care au de sustinut examene.

Nu este obligatorie autoizolarea nici pentru persoanele care se deplaseaza in interes profesional, dovedit prin viza, permis de sedere sau un alt document confirmativ, lucratorii transfrontalieri, membrii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare acreditate in Republica Moldova, ai organizatiilor internationale, dar si alte categorii de persoane.