Vicepremierul pentru integrare, Cristina Gherasimov, susține că autoritățile de la noi sunt ferm angajați în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astfel, țara noastră are toate șansele că până în anul 2030 să devenim stat membru. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii În Profunzime.

Ultimul update: 04.07.2024, 22:28 Publicat:04.07.2024, 22:21

Cristina GHERASIMOV, VICEPREMIERUL PENTRU INTEGRARE: „Totul depinde de noi. Noi ne-am propus un termen real până în 2030 să fim prezenți pe intern. Cunoașteți că nu este vorba doar de noi să fim pregătiți, dar și Uniunea Europeană să fie pregătită. De partea noastră suntem ferm angajați să fim gata pentru aderare până în 2030.”

La 25 iunie, premierul Dorin Recean, împreună cu alți oficiali din Moldova s-au aflat la Luxemburg, unde a avut loc prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – Uniunea Europeană. În cadrul acesteia au fost lansate oficial negocierile de aderare ale țării noastre la Uniunea Europeană.

La 21 iunie, președinta Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, în cadrul ședinței Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, șefa statului a desemnat-o pe Cristina Gherasimov negociator-șef din partea Republicii Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.