Doar o persoana a fost santionata pentru ca a lansat focuri de artificii de Craciun pe stil nou, au declarat oamenii legii pentru PRO TV. Aceasta a primit o amenda de 600 de lei. Asta, pentru ca potrivit deciziei Comisiei pentru Situatii Exceptionale comercializarea si lansarea salvelor in perioada starii de urgenta este interzisa.

Ultimul update: 26.12.2022, 15:42 Publicat:26.12.2022, 15:35

Totodata, politia ne-a spus ca au fost inregistrate si sase cazuri de comercializare si pastrare a articolelor pirotehnice contrar prevederilor legii de catre persoanele fizice. Acestor persoane fiindu-le aplicate amenzi de 21 mii de lei. 

De asemenea, au fost confiscate si 274 de articole pirotehnice. 

Comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice in perioada starii de urgenta este interzisa inca pentru 60 de zile. Anuntul a fost facut de oamenii legii la mijlocul lunii decembrie. 

Conform dispozitiei CSE, in perioada starii de urgenta se interzice comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice, articolelor pirotehnice de divertisment, articolelor pirotehnice de scena, bateriilor de petarde, bateriilor de petarde luminoase, petardelor si petardelor luminoase.

Astfel, autoritatile incearca sa evite situatiile de panica in randul populatiei, pentru ca sunetul exploziei focurilor de artificii sa nu fie interpretate gresit. Iar, exceptie de la decizia comisiei fac articolele care nu provoaca zgomot. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.