In urma a 75 de controale efectuate la operatorii din domeniul fabricarii produselor de panificatie s-a constat ca, aproximativ 35 % dintre ei utilizeaza un amestec de produse pe baza de grasimi vegetale si animale, in locul branzei proaspete de vaci.

Publicat:21.11.2023, 10:55

Potrivit ANSA, pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie, au fost realizate 75 de controale.

In rezultat, s-a constat ca operatorii din domeniul alimentar folosesc umplutura pe baza de compusi de grasimi vegetale si animale. O buna parte folosesc deja branza de vaci veritabila.

Cele mai frecvente incalcari depistate in cadrul controalelor desfasurate in perioada octombrie-noiembrie:

-Placintele nepreambalate, comercializate direct consumatorilor finali, nu contin mentiunea privind ingredientele utilizate la preparare, nici prin afis, anunt sau orice alta forma disponibila consumatorilor;
-Operatorii din domeniul alimentar utilizeaza termenul de „produs de branza” atat in denumirea produselor cat si in lista de ingrediente;
-Lista de ingrediente este incompleta sau nu corespunde materiei prime utilizate.

Operatorii care au admis abateri s-au ales cu sanctiuni.

Astfel, au fost intocmite 25 de procese verbale cu privire la contraventie, in valoare totala de 175 mii lei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.