Fostii avocati ai lui Vlad Filat au venit cu o reactie, dupa eliberarea acestuia.

Publicat:03.12.2019, 18:04

Casa de avocatura „Popa si Asociatii”:

"Hotararea judecatoreasca prin care a fost admisa cererea de eliberare conditionata a domnului Vlad Filat, ex-premier al Republicii Modova, este salutara.

Pentru luarea acestei hotarari, demersurile adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului de echipa noastra de avocati, in anii 2016 si 2017, au jucat un rol determinant, ca urmare a reducerii pedepsei cu 685 de zile.

In pofida divergentelor care au existat in ultima perioada, ne exprimam bucuria ca fostul nostru client este liber la acest moment, mai ales in conditiile in care, in opinia noastra, asa cum am sustinut tot timpul, condamnarea dansului s-a dispus in mod nelegal, cu incalcarea flagranta a mai multor drepturi si libertati fundamentale prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului."

Vlad Filat a fost eliberat. Astazi, fostul premier a iesit din inchisoare, dupa patru ani de la retinere.

Decizia a fost luata azi de Judecatoria Chisinau. Conform informatiilor de pe portalul instantelor de judecata, este vorba de o eliberare conditionata inainte de termen.

Fostul lider PLDM a fost retinut pe 15 octombrie 2015, fiind gasit vinovat de corupere pasiva si trafic de influenta. El a ajuns dupa gratii in urma unui autodenunt depus de Ilan Sor in care acesta spunea ca ex-prim-ministrul i-a dat mita de 250 de mii de dolari, o parte din bani fiind luati din Banca de Economii.

Pe numele lui Filat este deschis un nou dosar, in care este suspectat de spalare de bani in proportii deosebit de mari si risca pana la zece ani de puscarie. El pledeaza nevinovat.