Procurorii i-au inaintat invinuirea definitiva fostului sef al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, pentru trei capete de acuzare: abuz de serviciu, fals in acte publice si amestecul in infaptuirea urmaririi penale.

Publicat:27.01.2020, 12:08

Solicitat de PRO TV, avocatul lui Morari spune ca procurorii au calificat aceleasi actiuni in baza a trei componente infractionale.

Vasile FOLTEA, AVOCAT: „Procuratura a calificat aceleasi actiuni ale domnului Morari ca fiind prejudiciabile, sub aspectul infractiunii de imixtiune in activitatea organelor de urmarire penala. Deci, prin actiunile de dare a indicatiilor de falsificare a ordonantei de pornire a urmaririi penale, prin aceasta forma, s-a facut imixtiunea in activitatea organului de urmarire penala. I s-a calificat pe inca un articol, cum ar fi cumul ideal de infractiuni, aceeasi fapta pe trei articole: abuz de serviciu, fals de acte publice si imixtiune in infaptuirea urmaririi penale.

Prin aceeasi fapta, Procuratura califica actiunile dumnealui in baza a trei componente de infractiuni. Procurorii ne-au adus la cunostinta demersul prin care deja solicita prelungirea termenului de arest cu 30 de zile, iar procuroii ne-au comunicat verbal ca au inregistrat demersul in cancelaria judecatoriei Ciocana. Pana la moment nu am fost informati de judecatori pe ce data si la ce ora va fi pus demersul de prelungire a mandatului de arest.”

Procurorii, pe langa cele doua capete de acuzare, inaintate anterior – „abuz de serviciu” si „fals in acte publice”, i-au probat inca o componenta de infractiune in actiunile acestuia, si anume – „amestecul in infaptuirea urmaririi penale”.

VEZI SI: Procurorii i-au inaintat invinuirea definitiva fostului sef al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, pentru trei capete de acuzare: se cere prelungirea mandatului de arestare cu inca 30 de zile

Fostul procuror-sef al Procuraturii Anticoruptie a fost retinut pe 10 ianuarie curent, iar la demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat suspendarea provizorie din functie, pana la adoptarea definitiva a hotararii pe dosarul in care acesta este vizat.