Un copil de 5 ani a fost mușcat de un câine fără stăpân în timp ce se întorcea de la grădiniță. S-a întâmplat acum câteva zile în sectorul Botanica al capitalei, dar abia astăzi s-a aflat despre acest incident. Fetița se afla împreună cu bunicul său când a fost atacată de maidanez. Ea avut nevoeide îngrijiri medicale iar acum se simte bine și primește tratament contra rabiei. Responsabilii de la primărie spun că patrupedul a fost capturat și urmează să fie vaccinat și sterilizat, iar dacă va fi în continuare agresiv, va fi plasat la adăpostul de animale.

Publicat:09.04.2024, 12:59

Diana AMBROS, REPORTER PRO TV:  „Fetița în vârstă de 5 ani a fost mușcată de un câine, aici, pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al capitalei, în timp ce se întorcea cu bunelul de la grădiniță. Maidanezul a atacat copila, când aceasta a vrut să culeagă câteva păpădii. După incident micuța a avut nevoie de îngrjiri medicale.”

Cazul a avut loc vineri seara. Directoarea grădiniței spune că acum copilul se simte bine.

Ela CÎRLIG, DIRECTORUL INSTITUȚIEI EDUCAȚIE TIMPURIE NR.142: „Părinții au intervenit. I-au pus deja vaccinul contra rabiei. Luni au venit și ne-au anunțat pe noi, deoarece au vrut să prindem câinele să vadă dacă nu este bolnav. Noi am întervenit la întreprinderea municipală protecția câinilor. Ei au chemat un specialist și mergând în zonă chiar cu părinții au prins un câine care, probabil, e câinele care a mușcat fetița.”

Responsabilii de la întreprinderea municipală supravegherea și protecția animalelor spun că  maidanezul urmează să fie vaccinat și sterilizat, iar dacă va fi în continuare agresiv, va fi plasat la adăpostul de animale. Zona unde a avut loc incidentul este destul de aglomerată, iar oamenii spun că nu se simt în siguranță.

„Pe trotinetă câinele foarte repede... nu mă simt deloc în siguranță. Aici în general foarte mulți sunt./00: În fiecare zi cât merg pe afară mereu îi văd.
– Și sunt agresivi?
– Nu toți, dar mulți dintre ei sunt.”

„La noi în ogradă sunt foarte mulți și noaptea ne deranjează, mai ales avem copilul cu nevoi speciale și la gălăgie foarte mult reacționează. S-a năpustit și asupra copilului am avut așa caz.”

„Mie nu îmi e frică de câini, dar ei latră, pe un prieten de-al meu l-a mușcat unul.”

„Hrănesc acolo câinii la noi, altceva nu știu, dar sunt mulți aici.”

„E problema oamenilor că nu iau responsabilitate pentru alte vieți și cred că ar trebui ceva de făcut cu asta. /00:25 Amenzi, la noi în țără doar așa.”

În primele patru luni ale anului, aproape 360 de oameni au fost mușcați de maidanezi, potrivit datelor oficiale. Despre problema câinilor maidanezi se vorbește ani la rând, dar o soluție eficientă nu a fost găsită, responsabilii invocând diferite motive.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.