Cei care vor avea venituri mai mici din cauza ca stau acasa si nu-si vor putea plati creditele, o vor putea face deja in luna iunie. Mai multe banci au anuntat ca amana platile pentru o perioada de trei luni, iar oamenii care nu reusesc sa fie la zi cu achitarile, nu vor fi penalizati.

Publicat:19.03.2020, 17:48

Virusul care a pus stapanire pe intreaga lume continua sa creeze probleme mediului economic din tara noastra. Avand in vedere ca unele afaceri si-au inchis usile pentru o perioada, iar multi angajati stau acasa, mai multe banci au decis sa amane platile la credite si dobanzi pentru o perioada de trei luni. Ele se vor transfera pentru plata in iunie deja. 

Victoria KOROLI, SEF AL DIRECTIEI PR SI COMUNICARE, BANCA COMERCIALA: „Nu se va percepe nici dobanda de intarziere si niciun fel de penalitate pentru aceasta amanare.”

Astfel, oamenii care nu vor avea posibilitatea sa-si achite creditele in aceasta perioada, vor avea doua posibilitati in luna iunie. Cei care vor putea, vor achita toata suma acumulata in aceste trei luni, iar restul vor putea depune o cerere prin care vor solicita modificarea ratelor de rambursare.

Victoria KOROLI, SEF AL DIRECTIEI PR SI COMUNICARE, BANCA COMERCIALA: „Nu va fi perceput niciun comisiun pentru schimbarea graficului. Intelegem ca in iunie s-ar putea sa avem cozi la banca, ne vom stradui sa asiguram personalul necesar pentru a reusi sa procesam toate cererile depuse.”

Totusi, in cazul in care au posibilitate, clientii pot achita ratele conform graficului prin intermediul aplicatiilor bancilor sau prin Internet Banking, pentru a evita vizita la banca. Decizia de anulare a platilor vizeaza deocamdata doar persoanele fizice, dar operatorii bancari sustin ca analizeaza o solutie si pentru persoanele juridice.