Chiar daca biblia spune sa nu furi, un tanar s-a incumetat sa jefuiasca o biserica din capitala. Acesta a sustras ziua in amiaza mare aproximativ 600 de lei din cutia milei. Cel mai probabil, hotul nu va ramane nepedepsit, intrucat a fost surprins de camerele de supraveghere, iar politia a stabilit deja identitatea acestuia.

Publicat:12.07.2019, 18:43

Era in jurul orei 12, ieri, cand in biserica din preajma circului, din sectorul Rascani al capitalei, a intrat un enorias, care a iesit de acolo cu … bani. Tocmai in acel moment, preotul a lasat fara supraveghere, pret de cateva ore, lacasul de cult. Cand a revenit, a depistat lipsa banilor din ladita pentru donatii. Oamenii legii spun ca este vorba de aproximativ 600 de lei.

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV:“Se pare ca hotul este cam neexperimentat, intrucat acesta nu a observat ca la intrare, dar si inauntrul bisericii, sunt camere de supraveghere. Astfel ca acestea au imortalizat fiecare miscare din timpul furtului.”

Din imaginile surprinse se vede cum autorul jafului, un tanar de 24 de ani, paseste pragul bisericii, apoi iese si verifica ce se intampla in jur. Drumul dus-intors il face de cateva ori. Ulterior, se intoarce in biserica si verifica un dulap. Intra si in altar, de unde, cel mai probabil, a luat banii si fuge.

Mergand spre iesire, se opreste si la incaperea unde se vand icoane si lumanari. Pentru ca era incuiata, acesta forteaza usa si sparge geamul.

Astazi, lacatusul a venit sa schimbe broasca.

“Parintele m-a rugat sa repar.”

Oamenii legii au reusit deja sa stabileasca identitatea barbatului.

Natalia STATI, OFITER DE PRESA AL POLITIEI CAPITALEI:”Acesta a fost cercetat pentru actiuni similare. O sa fie tras la raspundere contraventionala, care prevede amenda pana la...” 

“Asta e mare pacat si Dumnezeu o sa-i pedepseasca. Nu fura, nu injura, fa un bine.”