Violina Spac este candidatul selectat de Comisia economie, buget si finante la functia de Director al Consiliului de administratie al Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica. Candidatura sa urmeaza a fi propusa plenului Parlamentului pentru aprobare.

Publicat:14.02.2020, 09:59

Comisia economie, buget si finante anunta ca a organizat, repetat, pe data de 12 februarie, proba de interviu pentru candidatii la functia de Director al Consiliului de administratie al ANRE.

La proba de interviu au fost admisi candidatii Violina Spac si Lilian Barcaru, ambii angajati ai ANRE. Anterior, pe 11 decembrie 2019, acestia au fost admisi la concursul public pentru functia respectiva, iar un al treilea candidat si-a retras candidatura din concurs, invocand motive personale.  

Potrivit Legii cu privire la energetica, Directorul Consiliului de administratie este numit in functie de catre Parlament, pe baza de concurs. Concursul este public, fiind organizat de catre comisia parlamentara de profil.

Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica este condusa de un Consiliu de administratie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administratie al ANRE sunt numiti prin hotarare de Parlament pentru un mandat de sase ani.