Victor Ratoi este magistratul de la Judecatoria Chisinau, care a pronuntat incheierea prin care a fost eliberat Vlad Filat.

Publicat:03.12.2019, 17:51

Vezi mai jos CV-ul magistratului:


In 2000 - 2006, Victor Ratoi a ocupat functia de ajutor interimar al procurorului la Procuratura Buiucani.

Ulterior, din 2006 pana in 2011, Ratoi a fost procuror in Sectia de conducere a urmaririi penale in organele centrale ale MAI si SV din cadrul Directiei conducere a urmaririi penale, Procuratura Generala.

La 1 august 2011, prin Decretul Presedintelui RM, Victor Ratoi a fost numit, pe un termen de 5 ani, in functia de judecator de instructie la Judecatoria Buiucani, municipiul Chisinau.

Ulterior, printr-un alt decrat, in octombrie 2014 a fost reconfirmat in functia de judecator la Judecatoria Buiucani, municipiul Chisinau, pina la expirarea imputernicirilor.

Vlad Filat a fost eliberat. Astazi, fostul premier a iesit din inchisoare, dupa patru ani de la retinere.

Decizia a fost luata azi de Judecatoria Chisinau. Conform informatiilor de pe portalul instantelor de judecata, este vorba de o eliberare conditionata inainte de termen.

Fostul lider PLDM a fost retinut pe 15 octombrie 2015, fiind gasit vinovat de corupere pasiva si trafic de influenta. El a ajuns dupa gratii in urma unui autodenunt depus de Ilan Sor in care acesta spunea ca ex-prim-ministrul i-a dat mita de 250 de mii de dolari, o parte din bani fiind luati din Banca de Economii.

Pe numele lui Filat este deschis un nou dosar, in care este suspectat de spalare de bani in proportii deosebit de mari si risca pana la zece ani de puscarie. El pledeaza nevinovat.