Jurnalistul Nikolai Kostyrkin ar fi persoana care ar fi publicat informatii ce incita la ura si razboi si in casa caruia procurorii au facut in aceasta dimineata perchezitii. Jurnalistul a fost dus la audieri, iar colegii acestuia spun ca nu il pot gasi, scrie portalul la care acesta este angajat, Gagauznews.md. Potrivit surselor PRO TV, persoana vizata este jurnalistul Nikolai Kostyrkin, iar portalul gagauznews.md, unde lucra acesta, a fost blocat in februarie pentru ca distribuia stiri false despre razboi.

Ultimul update: 09.06.2022, 11:43 Publicat:09.06.2022, 11:35

Gagauznews scrie ca Nikolai Kostyrkin este redactorul portalului de stiri si ca acesta ar fi fost retinut in aceasta dimineata. 

Potrivit PCCOCS, persoana este documentata pentru ca a publicat si raspandit elemente propagandistice care justifica agresiunea militara asupra Ucrainei, utilizarea carora sunt interzise legal pe teritoriul Republicii Moldova.

In urma perchezitiilor, au fost gasite obiecte si alte mijloace de proba ce au relevanta in cadrul cauzei penale. Totodata, oamenii legii au publicat si o inregistrare audio.