Este pe val, la propriu. Vorbim despre singurul moldovean care munceste si calatoreste pe cel mai mare vas de croaziera din lume - Icon of the Seas. De meserie este inginer, insa in prezent munceste chelner intr-unul dintre restaurantele navei de croaziera, care a pornit in voiajul inaugural luna trecuta. Spune ca se simte cu adevarat norocos sa faca parte din echipa, dar mai ales este recunoscator pentru experientele de care are parte.

Publicat:13.02.2024, 18:31

Andrian BOGHEAN, MOLDOVEAN STABILIT IN SUA:   „Eu am vizitat orice insula, aproape toate din Caraibe, Miami, Bahamas, Haiti.”

Iar toate aceste experiente le traieste datorita faptului ca munceste pe cel mai mare vas de croaziera din lume.

Andrian BOGHEAN, MOLDOVEAN STABILIT IN SUA:  „Din toti care suntem aici eu sunt singurul moldovean. Sunt si mandru, nu oricine ajunge, e foarte frumos, e o senzatie placuta. Uneori ma uit si nu-mi vine a crede.”

„Icon of the seas” a plecat in voiajul inaugural la sfarsitul lunii ianuarie.

„Vaporul face cinci sau sapte zile de cruise, in aceste zile cel putin doua suntem in larg.”

Este de cinci ori cat Titanicul, are 365 de metri lungime si 20 de punti. De asemenea, vasul mai are sapte piscine, sase tobogane si peste 40 de baruri si restaurante unde Andrian lucreaza chelner.

Andrian BOGHEAN, MOLDOVEAN STABILIT IN SUA:  „E destul de mult de lucru ca ospatar. Americanii au asa o cultura, lasa foarte mult bacsis, deci poti castiga doar pe asta. Mai e si salariul din partea companiei. Asadar salariul care il primesc pe card ramane neatins.”

Andrian a studiat inginerie mecanica si industriala la Bacau si la Iasi, iar in urma unei prezentari a companiei ce detine vapoare tanarul s-a aventurat in aceasta lume.

Andrian BOGHEAN, MOLDOVEAN STABILIT IN SUA:  „Va dati seama era destul de greu sa ma angajez inginer mecanic, am zis ma bag pe restaurant. Am fost la interviu si spre surprinderea mea m-au acceptat din prima.”

Calatoria lui a inceput in urma cu cinci ani, pe un vas de mici dimensiuni, insa datorita muncii si perseverentei a fost ales sa lucreze in echipa de pe cel mai mare vas din lume.

Andrian BOGHEAN, MOLDOVEAN STABILIT IN SUA:  „A fost foarte greu la inceput, e o alta lume, in primul rand sunt foarte multe culturi. Si ma refer nu doar la turisti, dar si lucratori. Ca sa va faceti o idee despre primul vapor pe care am lucrat si cel de acum, e de aproape de trei ori mai mare acesta decat primul. Acesta are peste 7000 de pasageri, plus peste 2000 de muncitori.”

Munca pe vapor inseamna si un program aparte, iar asta pentru ca Andrian munceste 6 luni, iar urmatoarele trei luni sunt rezervate concediului. Spune insa ca isi doreste o schimbare.

Andrian BOGHEAN, MOLDOVEAN STABILIT IN SUA:  „Am zis ca mai muncesc in restaurant, oricum vreau sa ma opresc la un moment dat pentru ca e ok, calatoresti, dar e nevoie sa-ti faci si o viata persoanala. Nu poti sta toata viata pe vapor. Vreau mult sa ma intorc acasa si sa investesc, poate in imobiliare.”

Insa pana atunci barbatul continua sa exploreze si sa se bucure de experienta de care are parte.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.