Procurorul care ar fi dat declaratii in dosarul intentat fostului sef al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, pentru abuz in serviciu si fals in acte publice, se numeste Mircea Ciobanu si activeaza in cadrul Procuraturii municipiului Chisinau. Informatia a fost confirmata din mai multe surse, inclusiv si de catre avocatul invinuitului.

Publicat:14.01.2020, 21:06

Mircea Ciobanu a activat timp de sase ani, pana in iunie 2016, in functia de procuror in cadrul Directiei control al urmaririi penale si asistenta metodica a Procuraturii Generale. Ulterior, a fost transferat in functia de procuror in cadrul Procuraturii Anticoruptie. In aprilie 2018, Ciobanu pleaca din proprie dorinta de la Procuratura Anticoruptie, fiind angajat in Procuratura municipiului Chisinau.

Procurorul Mircea Ciobanu a fost acuzat public de sotul unei foste sefe de la Banca Comerciala Moldindconbank ca in 2016 ar fi fost implicat in fabricarea dosarului in baza caruia sotia sa, Olga Punga, a fost condamnata la opt ani si opt luni de inchisoare. „Dupa ce a fost retinuta, ea a fost transportata la Centrul National Anticoruptie, unde procurorul Mircea Ciobanu a dus-o intr-un birou aparte si i-a propus sa depuna marturii impotriva lui Veaceslav Platon si a altor persoane. Ea a refuzat categoric. Dupa aceasta, procurorul a amenintat-o ca va sta in arest cel putin o jumatate de an”, a declarat Iurie Punga.

Solicitat de reporterul portalului Anticoruptie.md, Mircea Ciobanu a spus ca nu infirma si nici nu confirma implicarea sa in dosarul intentat lui Morari. „Intrebati procurorul pe caz. Eu nu fac declaratii. Exista secretul anchetei, eu nu cunosc scopul urmaririi penale”, ne-a declarat omul legii.

Intrebat despre acuzatiile aduse de catre Iurie Punga, acesta le-a respins ca fiind false. „Eu am participat la cateva actiuni procedurale in faza urmaririi penale. Dosarul intentat Olgai Punga a fost transmis unui alt procuror si din cate stiu, aceasta a fost condamnata definitiv. Eu nu m-am intalnit niciodata cu Olga Punga in lipsa avocatului si daca as fi facut presiuni asupra ei, era sa fiu denuntat sau cel putin recuzat”, a spus procurorul.

Intrebat daca a mai gestionat dosare in legatura cu Veaceslav Platon, Mircea Ciobanu a declarat ca nu isi aminteste sa fi avut.

CITESTE MAI DEPARTE PE: ANTICORUPTIE.MD