Ieri a avut loc etapa a doua a preselecției, și anume de intervievare a candidaților desemnați eligibili la concursul pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Publicat:18.10.2024, 06:27

Potrivit deciziei Comisiei speciale, s-a constat că au fost întrunite condițiile de eligibilitate în cadrul etapei de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS de către Victor Furtuna, Alexandru Machidon, Andrei Mațco și Ion Neguriță.

Totodată, s-a aprobat punctajul final al candidaților eligibili, cu indicarea acestora în ordine descrescătoare, după cum urmează: 
- Ion Neguriță – 139,7 puncte; 
- Victor Furtuna – 134,5 puncte; 
- Alexandru Machidon – 121,4 puncte;
- Andrei Mațco – 76,4 puncte.

Astfel, Comisia specială recomandă Consiliului Superior al Procurorilor pe primii doi candidați, pe Ion Neguriță și Victor Furtuna.

La 24 iulie, Consiliului Superior al Procurorilor a decis inițierea concursulului pentru selecția candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.