Guvernul i-a ales pe Liuba Sova si Nicolae Rosca pentru a fi judecatori la Curtea Constitutionala (CC) pentru un mandat de 6 ani.

Publicat:15.08.2019, 13:36

Potrivit Maiei Sandu, Legislativul a solicitat ca decizia sa fie luata astazi, 15 august, pentru ca judecatorii desemnati de Parlament si Guvern sa depuna juramantul.

Liuba Sova a obtinut cel mai mare punctaj in concursul organizat de Guvern pentru functia de judecator la CC la 8 august. In ultimii 25 de ani, Sova a activat in calitate de lector al Catedrei Drept Constitutional si Drept Administrativ (astazi, Catedra Drept Public) din cadrul USM. In anii 2005-2007, Sova a fost consiliera presedintelui CC, mandat detinut in acea perioada de Victor Puscas.

In anii 1998-2005, Liuba Sova a profesat avocatura. Aceasta nu a detinut, pana acum, functii publice, respectiv, nu a depus niciodata declaratii de avere. Contactata de ZdG, Sova a precizat ca detine, in proprietate, doua apartamente cu doua odai in Chisinau, dar ca nu are un automobil personal.

Nicolae Roșca s-a clasat pe locul al patrulea în urma concursului din 8 august.. Roșca este avocat, profesor universitar și șef de catedră în cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM). Deține titlul de doctor în drept și este autorul mai multor publicații științifice și didactice în domeniul dreptului.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD.