Ziua a inceput cu perchezitii astazi pentru angajatii primariei din Truseni. Ofiterii si procurorii anticoruptie au descins in birourile catorva functionari, inclusiv in cel al primaritei, care este supectata de luare de mita. In dosar mai este vizat arhitectul sef, un agent aconomic, dar si fostul sef al intreprinderii municipale. Toti risca inchisoare de pana la 10 ani, daca se va dovedi ca sunt vinovati.

Publicat:14.09.2021, 18:08

De dimineata, primaria din satul Truseni a fost inconjurata de ofiterii CNA si procurorii Anticoruptie. Dupa cateva ore, din institutie, pe rand, au fost escortati primarul, fostul sef al intreprinderii municipale, un agent economic, dar si arhitectul-sef.

Viceprimarul, al carui birou se afla vizavi de cel al primarului, a refuzat sa discute cu noi.

Sergiu GROZAV, VICEPRIMARUL SATULUI TRUSENI: “Eu nu cunosc nimic absolut si de aceea nici nu va pot raspunde la nicio intrebare.”

Cand am incercat sa intram in oficiul primarului, in timpul descinderilor, unul dintre mascati ne-a interzis accesul.

Functionarii de la primarie sunt suspectati de luare de mita, desi tot angajatii institutiei au lipit pe fiecare usa din institutie afise cu mesajul “Nu coruptiei”. Unii locuitori din Truseni spun ca stiau despre ilegalitatile de care este invinuit primarul.

 “Ea e banuita de mai multe ilegalitati, noi ne asteptam ca trebuie sa vina CNA.”

Avocatul primarului ne-a spus ca aceasta este nevinovata.

Oleg CHICU, AVOCATUL PRIMARULUI: “Nu vreau sa ma dau cu parerea, dar este sigur ca ea este nevinovata, asta e ceea ce pot sa va spun.”

Pe numele celor vizati a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasiva, activa si trafic de influenta, iar daca vor fi gasiti vinovati, ei risca pana la 10 ani de inchisoare.