60 angajatori i-au așteptat azi dimineață pe cei care își caută serviciu la un târg de joburi organizat în capitală. Reprezentanți din domeniul IT, domeniul bancar, sănătate, marketing sau construcții au oferit circa trei mii de locuri de muncă. În fața lor au ajuns tineri, proaspeți absolvenți, dar și persoane mai în vârstă. Rămâne de văzut dacă cererea și oferta se pot întâlni în final și câți se vor și angaja.

Publicat:19.09.2024, 16:37

Cu un CV în mână și cu speranța de a-și găsi un post de muncă potrivit, Alexandra a venit  la târgul de cariere

„Îmi caut post de muncă. Posibil ca un manager ceva de NGO sau în IT. Am avut experiență, am activat înainte de concediul de maternitate, acum am fost în concediu și vreau să revin la muncă.”

Zinaida a venit la târg împreună cu fiul său, care poartă aparat auditiv. Femeia speră că băiatul își va putea găsi un loc de muncă.

„Este foarte greu pentru așa persoane ca să găsești locuri de muncă, foarte mulți ne refuză. Ei nu sunt excluși din societate și am venit cu așa speranță. Am crezut că o să găsesc ceva pentru fiu, dar până la urmă aproape nimic.”

Reprezentanții Armatei Naționale, ai Poliției de Frontieră și din alte subdivizuni ale Ministerului de Interne au venit la târgul de cariere pentru a recruta angajați. Astfel, aceștia oferă un salariu minim de 10 mii de lei.

„Se interesează mai mult studenții de la facultate care au dorința de a activa sau chiar de a trece la fără frecvență și de a activa mai departe în instituția de forță.”

„La moment în cadrul poliției de frontieră avem 15 procente de funcții vacante, avem atât funcții de ofițer, cât și funcții de subofițer.”

De cealaltă parte vizitatorii prezenți la târg spun că salariile sunt foarte mici.

„Aproximativ 30 de mii, dar eu nu mă gândesc. Poate cineva are mai mult, cineva mai puțin. Sincer nu știu.”

„Minim 10-12 mii, ceva de genul acesta.”

La târg au venit și mai mulți studenți.

„-Ce post căutați?

-Psiholog, de abia sunt absolvent și încerc să caut ceva.”

„-Noi suntem studenți.

-Și ați venit astăzi aici ca să faceți cunoștință?
-Corect.”

La târgul de cariere participă 60 de companii din industria alimentației publice,  comerț, transport și depozitare, sănătate și asistență socială, administrare publică, construcții, dar și alte domenii care au pus la bătaie 3000 de locuri.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.