„Pana la momentul actual circa 610 mii de gospodarii s-au inscris in sistemul de compensatii”, a declarat ministrul Muncii si Protectiei Sociale. Moldovenii se mai pot inregistra pana pe 25 noiembrie, pentru a beneficia de compensatii la energia termica, electrica si gaz. 

Publicat:21.11.2023, 14:43

Alexei BUZU, MINISTRUL MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE: „Maine la sedinta Guvernului va fi votata hotararea si vor fi discutate criteriile in baza carora vor fi determinate gradele de vulnerabilitate si care vor fi acele plafoane de compensatii atat pentru gaze, pentru termie si pentru gospodariile care se incalzesc cu energie electrica.”

Totodata, ministrul a declarat ca aceasta este o combinatie dintre resursele bugetare ale Guvernului Republicii Moldova si suportul partenerilor din UE.

Suma totala necesara pentru bugetul de compensatii in perioada rece a anului este de aproximativ 2,7 miliarde de lei.

Citeste si : Cand consumatorii inregistrati pe platforma compensatii.gov.md vor putea cunoaste ce Grad de Vulnerabilitate energetica le-a fost atribuit de sistem

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.