Comisia Europeana va recomanda in luna octombrie inceperea negocierilor de aderare a Republicii Moldova si a Ucrainei la Uniunea Europeana, anunta corespondentul european, Rikard Jozwiak pe pagina sa de Twitter.

Publicat:08.08.2023, 21:23

„A inceput redactarea raportului Comisiei Europene privind extinderea, care urmeaza sa fie prezentat in a doua jumatate a lunii octombrie. Situatia actuala este ca vor exista recomandari pentru ca Ucraina si Moldova sa inceapa negocierile de aderare la UE si Georgia sa obtina statutul de candidat. Dar este nevoie de un consens al celor 27 de membri UE in decembrie”, a scris Rikard Jozwiak pe pagina sa de Twitter.

Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE pe data de 3 martie anul trecut, iar pe 23 iunie a devenit stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana. Tot atunci, Consiliul European a formulat un sir de conditii pe care tara noastra trebuie sa le indeplineasca, printre care reforme in domeniul justitiei, in sectorul administrativ si sa avanseze in lupta impotriva coruptiei. Urmatorul pas semnificativ in procesul de aderare este initierea negocierilor, iar autoritatile asteapta ca acest lucru sa se intample la sfarsitul acestui an. Ulterior va fi semnat si ratificat Tratatul de Aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana, iar tara noastra va trebui sa se reformeze, pentru a fi in conformitate cu legislatia Uniunii Europene.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.