Compania Moldcell are un nou proprietar. Aceasta a fost vanduta cu peste 31 de milioane de dolari unui om de afaceri din Nepal. Acesta spune ca vrea sa faca din compania de telefonie, operatorul 5G al tarii.

Publicat:14.02.2020, 19:11

Anuntul despre tranzactie a fost facut astazi, de proprietarul de pana acum, Telia Company.

CHRISTIAN LUIGA, SEFUL TELIA COMPANY: “Sunt bucuros sa anunt despre finalizarea procesului de parasire a regiunii Eurasia, fapt ce ne permite sa ne concentram in intregime asupra pietelor din Europa de Nord si Tarile Baltice.” ...au precizat acestia intr-un comunicat.

Astfel Moldcell a ajuns in mainile companiei Cell Technologies DAC, detinuta de CD Corp Global, pentru care cei din urma au platit 31,5 milioane de dolari. Reprezentantii operatorului de telefonie mobila de la noi nu au comentat tranzactia.

Noul proprietar este omul de afaceri din Nepal, Binod Chaudhary. Acesta este sigurul miliarar din tara sa, inclus si in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume. Chaudhary mai are afaceri care presupun servicii financiare, bunuri de larg consum, energie, imobiliare, biotehnologie sau medicina alternativa. Intr-un interviu acordat pentru portalul agora.md, acesta sustine ca vrea sa transforme compania intr-un jucator regional, o companie de new-age digital. Aceasta are si o explicatie de ce a intrat pe piata din Moldova.

Binod CHAUDHARY, NOUL PROPRIETAR MOLDCELL: „Unul dintre motive este ca firma de telecomunicatii ai carei patron sunt in Nepal a fost anterior detinută si ea de Telia Sonera. Noi vom intra pe filiera FinTech, fiber to home si alte aplicatii. Cred ca prezent noastra va fi simtita pe aplicatii digitale. Cine știe, poate Moldcell va fi operatorul 5G al tarii, pastram asta pe „radarul” nostru.”

Moldcell, aflat de peste 20 de ani pe piata din tara, este al doilea cel mai mare operator de telefonie din Republica Moldova, cu aproximativ un milion de clienti. In 2018 aceasta a avut o cifra de afaceri de circa 1,5 miliarde lei si pierderi de aproape 70 milioane de lei, noteaza mold-street. Tranzactia urmeaza sa fie realizata pe deplin in primele trei luni ale anului.